Beste Prijs Garantie
 — 

Hotel Rembrandt Amsterdam

Midden in de wijk ‘Plantage’, aan de Plantage Middenlaan 17, vindt u Hotel Rembrandt. Hotel Rembrandt bevindt zich in de Joodse culturele wijk. Prachtige synagogen, markante gebouwen en indrukwekkende gedenkplaatsen kleuren het straatbeeld van de oude Amsterdamse joodse wijk. In het hart ervan is minder dan een vierkante kilometer de Joodse culturele wijk, die wordt gemarkeerd door het Joods Historisch Museum met zijn opwindende kindermuseum, de indrukwekkende Portugese synagoge met de oude bibliotheek Ets Haim en de Hollandsche Schouwburg. U kunt ook een bezoek brengen aan het Verzetsmuseum en het Holocaustmuseum, dat ook op loopafstand van ons hotel ligt.

Wat ooit het huis was van een koopman uit Amsterdam, is nu een klein maar groots hotel met veel geschiedenis. Het begon allemaal toen de koopman Gabriel Andries Willing (1824-1885) een huis wilde voor hem en zijn gezin van zes kinderen. Zijn oog viel op de bekende architecht Isaac Gosschalk (1838-1907), die al een ander huis bouwde aan de Plantage Middenlaan 78 (1879) en het Panorama-gebouw, dat helaas is afgebroken.

hotelrembrandt-frontofbuilding

Hij bouwde ook Hotel Die Port van Cleve aan de Nieuwezijds Voorburgwal. Later in 1885 ontwierp hij twee fabrieken, één aan de Haarlemmerweg en één aan de Linnaeusstraat. De fabriek aan de Haarlemmerstraat staat bekend als de ‘Westergasfabriek’, voor meer informatie: www.westergasfabriek.nl

Willing en zijn familie trokken in maart 1885 het pand in - zie de plaquette aan de linkerkant bij de ingang van het hotel. Helaas stierf Willing kort daarna en moest zijn vrouw het huis verkopen. Sindsdien wonen er verschillende mensen in het huis, waaronder de beroemde joodse componist Leo Smit. Na de Tweede Wereldoorlog werd het huis omgebouwd tot Hotel Rembrandt.